Westworld revisited

Tuli hommattua kaikki Westworld tv-sarjan kaudet (1-3) blu-rayna. Olen kohta toisen tuotantokauden loppupuolella. Toivon, että kolmoskausi on hieman parempi, sillä jollain tavalla tämä kakkonen tuntuu laahaavan vähän hitaasti verrattuna ensimmäiseen kauteen.

Tuo edellisessä postauksessani ollut Sophian haastatteluvideo voi muuten tuntua entistä ”creepymmältä”, jos on juuri katsonut Westworldia. Varsinkin se kohta, jossa Sophia-robotti sanoi, että ihmiset ovat erittäin helposti ohjelmoitavissa… Sehän on nyt korona-vuonna tullut erittäin selväksi. Enää puuttuu se ohjelmoitujen robottien joukkoherääminen, joka Westworldissakin tapahtui vähän ikävin seurauksin.

Westworldin ensimmäinen tuotantokausi oli jännä myös siksi, että siihen oli kätketty mieletön määrä tarot-symboliikkaa. Esimerkiksi tuo Dolores oli päivänselvä kortti nro 2: Ylipapitar. Jäi aikoinaan hieman kesken se analyysi noista korteista. Tuntui hieman oudolta, kun kaikki kortit 10:stä 21:een tuli yhdessä ja samassa jaksossa. Kirjoitin aiheesta joskus jutunkin: https://kummajuttu.fi/2018/07/westworld-hbo-narrin-matka-osa-3/

Yritän jossain vaiheessa saada itsestäni irti sen verran, että tekisin jutun niistä 1-9 korteista. Mutta katselen nyt ensin nuo kaikki tuotantokaudet loppuun….

3 kommenttia artikkeliin ”Westworld revisited

  1. Minuakin on jäänyt häiritsemään, että miten ne ison arkanan alkupään kortit on sinne laitettu, kun jälkimmäinen puolikas tuli niin selkeästi.

    Kolmas kausi oli valitettavasti melkoinen pettymys.

    Vastaa

    1. Vois ehkä yhdistää voimia (blogeja, niiden lukijoita jne) noiden alkupään jaksojen uudelleen tsekkaamiseen? Toi Tarot-analysointi on kyllä jostain syystä psyykkisesti todella rankkaa kuten Antero varmaan tiedät..

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *