Westworld, iso arkana 0-9

Avaan nyt pelin kaikille kiinnostuneille. Tarkoituksena on löytää Tarotin ison arkanan kortit 0-9 Westworld tv-sarjasta. Mielellään ne pitäisi bongata ensimmäisestä tuotantokaudesta ja jos ne vielä löytyy kronologisessa järestyksessä neljästä ensimmäisestä jaksosta niin se olisi entistä parempi juttu.

Ja jos joku keksii järkevän selityksen sille miksi kortit 10-21 löytyi yhdestä ja samasta jaksosta (episodi 5) niin olisin kiinnostunut kuulemaan. Jos taas koko Tarot ja iso arkana aiheena on tuntematon, suosittelen katsomaan tämän videon: https://youtu.be/mYiNTavDibE.

Olen viimeksi itse katsonut tuon ensimmäisen tuotantokauden melkein kolme vuotta sitten, joten minäkin joudun palauttamaan asian mieleeni melkein nollasta. Laitan tähän juttuun kuitenkin ne muistot, joita itselläni on. Nämä tulee sekalaisessa järjestyksessä eli tämä on vain ”pelin avaus”.

(Spoileri-varoitus tähän väliin eli juonipaljastuksia tiedossa..)

Eli.. Muistan, että ensimmäisessä tuotantokaudessa seikkaili pieni poika sauva kädessään.

Heti kun ensimmäisen kerran näin sen, tajusin, että siinä seikkailee varmaan tarotin ison arkanan päähenkilö eli narri, kortti nro 0.

Sitä ajatusta tukee myös se, että kyseinen poika on ”nuori Ford” eli koko puiston perustaja – tai siis hänestä luotu kopio. Myös tästä näkökulmasta olisi luonnollista, että hänet esitetään narri-hahmona. Lisäksi Ford on ainoa hahmo, joka esiintyy sarjassa koiran kanssa. Jossain jaksossa poika muistaakseni kertoi tappaaneensa koiran.

Myöhemmin, seuraavassa tuotantokaudessa Ford nähdään vinttikoiran kanssa (Greyhound). Sama ”greyhound” siis, joka tuli vastaan ”narrin” kanssa Tomorrowland -elokuvassa.

Muistan ensimmäisestä tuotantokaudesta tietysti myös Doloresin, joka oli päivänselvä ison arkanan kortti nro 2 (Ylipapitar).

Muistan myös Doloresin parrakkaan isän (Peter Abernathy), joka istui järkähtämättä aina tuolissaan. Hän oli erittän vahva ”isähahmo”.

Tarotissa isähahmo on kuvattu korttiin nro 4: Hallitsija (parrakas istuva isähahmo).

Eli tässä on se mitä itse näin pikaisesti muistan. Sekalaisia otteita siis vain. Oliko Doloresin mies taikurihahmo? Ketkäs lähtisi mukaan tsekkaamaan kaikki puuttuvat kortit ja sen onko ne siellä kronologisesti?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *