Numero 23

Heikelä & Koskelo 23 minuuttia -ohjelmasta ja etenkin Tuomas Malisen testamentista tuli mieleen että miksiköhän tuon ohjelman nimeksi ja kestoksi on otettu juuri 23 minuuttia… Tietääkö joku? Ja liittyykö kuusikulmio numeroleikkiin jollain tavalla? Kuulostaako turhalta kysymykseltä? Noh.. se nyt vain on niin, että numeroon 23 liittyy hyvin monta kummallista asiaa. Käyn tässä jutussa läpi muutaman.

23 enigma -nimisestä ilmiöstä löytyy infoa Wikipediasta. Tämä ilmiö tuodaan esiin mm. näissä kirjoissa:

Kirjailija totesi seuraavaa:

Robert Anton Wilson claimed in a 1988 interview that ”23 is a part of the cosmic code. It’s connected with so many synchronicities and weird coincidences that it must mean something, I just haven’t figured out yet what it means!

Eli suomennettuna suunnilleen näin:
”Numero 23 on osa kosmista koodia. Se liittyy niin moniin synkronisiteetteihin ja outoihin sattumiin, että sen täytyy tarkoittaa jotain. En ole tosin vielä saanut selville mitä se tarkoittaa.”

Tuostakin voi lueskella lisää Wikipediasta.

Suosittelen muuten tässä välissä lämpimästi tutustumaan tuohon Wilsonin mainitsemaan ilmiöön synkronisiteetti – ja myös termiin apophenia. City-lehden arkistosta löytyy myös joku juttu suomenkielellä: Superstition or apophenia? Itse menisin tässä asiassa kyllä vielä syvemmälle, jopa kvanttifysiikkaan ja kaksoisrakokokeeseen. Eli miten meidän kokema todelisuus oikeasti muodostuu? Mutta nyt ei ole sellaiseen aikaa.

Mainitsen kuitenkin yhden esimerkin ”synkasta”, joka sattui itselleni tänään:

Olin juuri katsonut YouTubesta videon, jossa Donald Rumsfeld selittää ihan käsittämättömiä höpöjä. Hän kertoo videossa mm. kuinka päätti vain palloilla Pentagonin pihamaalla terrori-iskun jälkeen eikä nähnyt järkeväksi evakuoida henkilökuntaa tai lähteä mihinkään bunkkeriin, koska se olisi antanut yleisölle huonon kuvan tilanteesta (niillähän ei varmaan ole mitään protokollia joita pitäisi noudattaa).

Katsottuani tuon videon YouTubesta, kävelin ovesta toiseen huoneeseen ja suoraan oven ulkopuolella lattialla oli urheilukelloni. Jostain se oli tipahtanut oudosti lattialle suoraan oven eteen ja vielä ruutu ylöspäin. Vielä oudommaksi tämän teki se, että kellon ruudulla oli isoilla numeroilla kellonaika: 11:11. Kun näitä sattumia on tullut vastaan tarpeeksi usein (ja jotenkin merkittävillä hetkillä), alkaa tällaiset kummat aiheet kiinnostamaan.

Ainiin ja kuinka moni muistaa mitä tuo Rumsfeld sanoi päivää ennen 9/11 iskuja? Tässä lainaus. Huomatkaa tässäkin 23-sattuma:

“According to some estimates we cannot track $2.3 trillion in transactions.”

– Donald Rumsfeld 10.9.2001

23-numeron mukaan on nimetty myös elokuva (the number 23) ja sitä tähditti Jim Carrey. Hän oli pääosassa myös Truman Show -elokuvassa, johon viittasin aiemmassa postauksessa. Tässä 23-elokuvassa päähenkilö päätyi uskomattoman syvään kaninkoloon 23-yhteensattumien takia. Päähenkilö myös muistaakseni herää pariin kertaan elokuvassa klo 11:11. Vai liittyikö se siihen, että kello tuli juuri 11:12 (=23). En muista. Mutta leffa on joka tapauksessa todella erikoinen ja se on täpötäynnä numerologiaa.

Kannattaa huomata leffan kannessa oleva teksti: ”the truth will find you”. Tuon elokuvan alkuteksteissä vilahtaa monta mielenkiintoista asiaa numeroon 23 liittyen. Tässä joku muutama arvalla valittu ruutukaappaus:

Nämäkin tulee alkuteksteissä niin nopeasti, että niitä ei ehdi tietoinen mieli huomaamaan. Juoutuu siis katsomaan hidastettuna tai kuva kuvalta, jos haluaa katsoa mitä siellä oikeasti lukee… Kaikkea se Hollywood meille alitajuisesti vilautteleekin. Senkin höpsöt!

Elokuvan alussa päähenkilö kohtaa koiran, jonka nimi on NED. N on aakkosten 14. kirjain. E on aakkosten 5. kirjain. D on aakkosten 4. kirjain. Yhteensä 23. Elokuva on ihan täynnä tätä numerologiaa.

Kirjakaupan edessä mainostaulu, jossa 599 (= 23). Jne..

Mutta siirrytäänpä eteenpäin ja jätetään tuo leffan käsittely sikseen. Toinen kummallisuus numeroon 23 liittyen tulee ilmi tältä nettisaitilta: http://garyosborn.moonfruit.com/introduction/4569751428. Tuolla sivustolla selitetään todella pitkän kaavan mukaan sitä miten maapallon kallistuskulma 23 astetta ja rapiat liittyy taiteeseen, muinaisiin kulttuureihin ja vapaamuurarien käyttämään symboliikkaan. Numero 23 tulee todella vahvasti esiin ihan älyttömän monissa paikoissa. Tässä jotain ruutukaappauksia kyseiseltä sivustolta:

Suosittelen tuota saittia erittäin lämpimästi, vaikka luettavaa on hurjan paljon. Viimeisellä sivulla tuodaan esiin myös Washington DC:n suunnittelun ja suuren pyramidin yhteydet.

Joskus 2016 tienoilla tuli itsekin hieman tutkittua tätä asiaa. Tuon aikaiset postaukset on nykyään offline-tilassa, mutta tässä yksi esimerkki siitä mitä silloin pohdiskelin:

Voisiko Elias Lönnrotin patsas olla tehty samojen astelukujen mukaan? Laitoin kuvien päälle asteikon ja kyllä se aika lähelle 23 astetta näytti olevan:

EES-blogissa on hyvä analyysi tästä patsaasta muutenkin: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/11/elias-lonnrotin-patsas.html

Noh, tätä tarinaa numeron 23 kummallisuuksista voisi tietysti jatkaa vielä vaikka kuinka pitkään. Eiköhän tässä kuitenkin ollut jo tarpeeksi sulateltavaa? Lopetan tämän jutun Illuminati-pelikorttiin:

Lisäys: Ihan mielenkiintoinen haastattelu:

10 kommenttia artikkeliin ”Numero 23

 1. Huh. Tässäpä on sulateltavaa. Nuo esiintuomasi yhteydet herättää kyllä kysymyksiä, kiitos niistä 🙂 Olisko 23 haluttuun muutokseen pääsyn numero tai jos miettii tuota illu- varasto korttia, haluttu muutos on jo valmis suunnitelma, valmiina toimeenpanoa varten? Suunnitelma suuresta muutoksesta?

  Nää on aina tulkinnallisia, mutta:
  2 -> duality, voima / vastavoima. 3 -> Katalyytti tai tulos. 5 -> muutos
  11 mestariluku herääminen (kas, Illmunation)/valaistuminen 1+1+1+1= 4 materia/maailma tai 11+11=22 -> mestariluku äärimmäinen voima ja vastavoima (duality)

  Vastaa

  1. Olisi todella mukava kuulla esim. Michael Tsarionin tulkinta tähän asiaan. Muistan kun vielä vuonna 2016 hänen Tarot-videot oli ilmaiseksi katseltavissa ja hän käytti todella paljon aikaa Tarotin ison arkanan korttien 0, 1 ja 2 selittämiseen ja mitä näiden lukujen taustalla esoteerisessa kontekstissa on. Tässä ollaan olemassaolon peruskysymysten juurella… Varmaan paras tapa selvittää näitä mysteereitä on verkostoitua ja jakaa tietoa.. Sitä itsekin tässä yritän.

   Vastaa

   1. Synchronicity livenä 🙂 Kirjoituksesi innoittamana aloin pohtimaan tarot symboliikkan yhteyttä lukuun 23 ja mitä johtopäätöksiä noista voisi tehdä tähän elämän arvoitukseen.

    Ollaan todella olemassaolon peruskysymysten äärellä ja se on tavattoman mielenkiintoista.

    Vastaa

 2. Kummemmaksi menee. Tuossa lähteessä 23 enigma wiki sivulla on teksti. ”The text titled Principia Discordia claims that ”All things happen in fives, or are divisible by or are multiples of five, or are somehow directly or indirectly appropriate to 5”

  Tästähän alkaa olla viiteitä jo fraktaaliteoriaan

  Vastaa

   1. Tuo “law of fives” vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. En ole aiemmin törmännyt tuohon. Intuitio konseptista kumpuaa jostain, mutta lisää pohdintaa, ehkä se siitä..

    Vastaa

  1. Video tuntui hieman paradoksaaliselta, enkä oikein löytänyt siitä johtoajatusta tai tulevaisuutta. Onko se esim. yövartioyhteiskunta (neo tai uusliberarismi, miten vain), jossa isot – raha, ravinto, terveys, ympäristö, teknologia, turvallisuus -yhtiöt hallitsevat. Ja jossa valtio turvaa näiden koskemattomuuden verorahoin maksetuin poliisivoimin? Vai jotain ihan muuta? Samaan lopputulokseen johtaa myös nykyinen globaalisosialismi, koska molemmissa ”valta” ja vauraus on luovutettu yksilön ulkopuolelle ja jossa yksilöä hallitaan voimakeinoin.

   Tuossa aiemmissa kommenteissa oli juttua viiden- laista. Kummalinen sattuma, tänään aamuyöstä heräsin ja katsoin kelloa klo. 5:55. Tähän liittyy hyvin voimakas ymmärryksen tunne, jossa nykytila näyttäytyy pyramidin muotoisen valtarakenteen osalta. (Onkohan meillä edes demokratiaa vai tuleeko hierarkkinen järjestelmä ohjattuna jostain muualta?) Huipulla tässä tunteessa oli irrallisessa osassa, jossa on silmä. Sinä näkyi eräs Euroopan keskellä oleva ”koskematon ja lain ulkopuolella oleva” Saksan viereisen valtion järjestelypankki.

   Sattumaako, että kansalaiset eivät ole hyötyneet vuosikymeniin politikkojen päätöksistä? Historiasta voidaan todeta, että 99% ruuvia on kiristetty, pienissä erissä, ja 1% höllätty välillä, jotta sietokyky pysyy. 🙂

   Vastaa

 3. Jatkoa tuosta 23 neonliberalismista (yövartioyhteiskunta). Tuosta alla olevan linkin uskonnollisista teemoista en tiedä, mutta jos miettii mihin vapaarahan- valta lopulta johtaa https://tokentube.net/view?v=1126964810

  Käsite neonliberalismi on sinänsä kumma, että sillä ei ole mitään tekemistä tärkeimmän, eli yksilönvapauden kanssa. Koska valta kasaantuu pikkuhiljaa pelin ”erien” voittajalle, joka lopulta johtaa nykyiseen tilanteeseen.

  Lähinnä pohdittavaa ensi syksylle, kun korttitalo on kaatunut 🙂

  2 The number of antithesis, 3 The trilogy, judgement, Duality reflected in consciousness, as in time and space, = 5. Expansion is represented by this number.

  Vastaa

 4. Vielä pieni huomio: 23 kavereiden ajatukset vie eteenpäin. Mutta yritän tässä ihmetellä, onkohan mietitty loppuun asti? Tie helvettiin on kivetty hyvillä ajatuksilla. (Nietzsche)

  Olisin kiitollinen, jos nämä tuntemukset ovat unta tai jotain? Yritän poistaa rajoittavia uskomuksia, joten on hyvin tervetullutta, jos mielleen tulee muita näkökulmia?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *