Olkaa oma lamppunne

Idea tähän kirjoitukseen syntyi EES-blogin kommenttiosiosta, jossa Antero V totesi, ettei hänen bloginsa ole tarkoitettu ”horkkaunisille” eikä hän ole siellä pitämässä ketään kädestä kiinni. Jäin miettimään tätä asiaa ja päädyin kirjoittamaan tämän jutun (ei se olisi sinne kommenttikenttään kuitenkaan mahtunut).

Truman Show -elokuvassa nähtiin Truman nukkumassa lapsenuntaan juuri ennen heräämistä. Christof silittää hellästi nukkuvaa. Allegorinen näkymä, jonka voi käsittää monella tavalla. Valtamedian näkökulmanakin tämän voisi nähdä.

Muistan vielä kuinka luin EES-blogia ensimmäisiä kertoja. Olin luonnollisesti hieman hämmentynyt, mutta olin ehtinyt jo tuossa vaiheessa kahlaamaan niin paljon outoja saitteja, että ajattelin sen menevän samaan kategoriaan niiden kanssa. Eli ajattelin sen lähinnä sisältävän jonkun tyypin omaa ajatuksenvirtaa vähän kuten tämä omakin blogini.

Jotkut EES-saitilta lukemani asiat jäivät kuitenkin kummittelemaan mieleeni todella häiritsevästi. Lopulta päädyin lukemaan blogin kaikki kirjoitukset kronologisessa järjestyksessä vanhimmasta uusimpaan. Ja kokemus oli… miten sen sanoisi… peruuttamaton. 🙂

Ensinnäkin jouduin heti myöntämään, että oma pääni ei pysty käsittelemään sellaista tietomäärää kerralla. Tajusin myös, että kyseessä ei ollutkaan mikään ihan kevyt julkaisu, jolla saattoi viihdyttää omaa ”vaihtoehtoisen tiedon” janoa. Esimerkiksi pelkästään tarot-aihe oli niin uusi ja outo minulle, että jouduin ihan käsityönä alkaa piirtämään kaavioita, jotta tajusin korttien ja taivaankappaleiden yhteydet jne. Aton-kultin ja siihen liittyvän symboliikan ymmärtäminen sen sijaan avautui hieman helpommin, kun olin kaikenlaista aurinko-symboliikkaa itsekin aiemmin bongaillut. Mutta eteen tuli kuitenkin niin hirveä määrä uutta mietittävää, että en vielä tänäkään päivänä (6-7 vuotta myöhemmin) ole sisäistänyt kaikkea lukemaani. Aina välillä huomaan palaavani lukemaan joitain juttuja, kun joku tietty aihe tuleekin taas ajankohtaiseksi.

Olen omalla ”heräämisen polullani” (joka on siis vielä pahasti kesken) oppinut valtavasti uusia asioita ja siinä korvaamattomana apuna ovat olleet erilaiset julkaisut, joista osa on ollut kevyempää ja osa jytkympää tavaraa. Olen äärimmäisen kiitollinen Antero V:lle ja kaikille muillekin julkaisijoille, jotka ovat edesauttaneet omaa edistymistäni. Olen seuraillut hyvin monenlaisia sivustoja, YouTube-kanavia, elokuvia, dokumentteja ja muita tietolähteitä. Monet niistä ovat joissain aiheissa täysin ristiriidassa keskenään, mutta sillä ei ole oikeastaan mitään väliä. On myös täysin mahdotonta löytää sellaista tahoa, jonka kanssa olisi kaikesta täysin samaa mieltä. Monesti mietinkin, että kuinka moni jättää omenakorin ottamatta vastaan vain siksi, että siellä on yksi hieman itseä epäilyttävä pallero seassa. Itse yritän katsoa asiaa niin, että poimin omaan koriini hedelmiä mahdollisimman monista eri lähteistä. EES-blogin tapauksessa kyse on kyllä isosta, viiden ruokalajin tarjottimesta 🙂

Pointtini tässä jaarittelussa on siis se, että jokainen on todellakin vastuussa oman itsensä herättämisestä ja oikean tiedon löytämisestä. Ihan kuten Yrjö Kallinen haastattelussa sanoi:

”Jokaisen ihmisen pitää pitää huoli omasta heräämisestään. Olkaa oma lamppunne, hän sanoo. Älkää rukoilko. Jumalat eivät teitä kuule. Jokaisen on omakohtaisesti oivallettava totuus. Buddha ei koskaan opettanut kenellekään totuutta, sillä hän tiesi, että totuutta ei voi toinen ihminen toiselle opettaa. Jokaisen on se omavireisesti oivallettava.”

Populaarikulttuurin puolella tästä samasta aiheesta on tietysti myös hyviä esimerkejä. Parhaat ns. heräämiskuvaukset löytyy mielestäni The Matrix ja Truman Show -elokuvista. Niissä on myös hauskoja viittauksia The Prisoner -sarjaan.

Ymmärrän kyllä, että tie horkkaunesta heräämiseen on monille raskasta. Valtamedialla on täysin tarkoitushakuinen tyyli pitää ihmisiä alhaisella tietoisuuden tasolla. Voisi melkein sanoa, että se on kyseisen tahon ainoa tarkoituskin. Ja tämä korona-episodi on kyllä tehnyt kaikkien aikojen ennätyksen tässä suhteessa. Jopa 9/11, johon tätä vertasin jo vuosi sitten, jää kakkoseksi aivopesun määrässä. En voi välttyä ajatukselta, että kyseessä saattaa olla ihan oikeasti maailmanhistorian suurin ihmiskoe.

Jos tätä kirjoitusta sattuu lukemaan joku joka on vasta heräämisensä alkuvaiheessa niin en voi muuta kuin toivottaa voimia ja kärsivällisyyttä. Kukaan ei tule kädestä pitämään (tämän enempää) ja tiedän, että tulee olemaan iso houkutus palata siihen aiempaan lapsenmieliseen maailmankuvaan, jossa puhuva pää tv-uutisissa kertoo meille kaiken tarvittavan ja totuuden maailmasta. Monet myös tietoisesti valitsevat välinpitämättömyyden totuuden sijaan. Kuten Cypher Matrix-elokuvassa totesi: ”Ignorance is bliss”. Mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että ihmiset, jotka ovat valmiita luopumaan vapaudestaan saadakseen vähän turvallisuutta, eivät ansaitse kumpaakaan ja menettävät lopulta molemmat.

P.S. Onhan siellä EES-blogissakin muuten se kädestäpito-osio: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/p/blog-page_27.html

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *