Matrix -elokuvasta taas kerran

Tuli pitkästä aikaa katsottua The Matrix -elokuva. Se olikin varmaan n. 20. kerta… Tällä katselukerralla kiinnitin huomiota pariin yksityiskohtaan:

Ensinnäkin siinä kohtauksessa, jossa Morpheusta yritetään murtaa ja hänet yritetään saada paljastamaan salasanat Zioniin, keinoäly-agentti Smith toteaa ihmiskunnan olevan planeetan syöpä.

En ollut ennen ajatellut, että tuo sama vertaushan löytyy Georgia Guidestones -monumentista.

Toinen (ehkä täysin triviaali) yksityiskohta, joka tälla katselulla kiinnitti huomioni oli puhelinluettelot, jotka ovat tismalleen identtiset Neon työpaikalla ja oraakkelin kotona. Toisaalta niinhän se vielä 90-luvulla oli, että kaikilta nuo samat tiiliskivet löytyi. Oli vaan jännä huomata tuo pieni yksityiskohta tällä katselulla.

Neon työpaikka:

Oraakkelin keittiö:

Tietysti tuossa oraakkelin keittiö -kohtauksessa huomion kiinnitti myös ne verhot, jossa roikkuu kaksipäisiä kotkia. Tästä olen joskus aiemminkin tosin kirjoittanut, mutta ne postaukset ei varmaan enää ole näkyvissä.

Tuosta kaksipäisen kotkan symboliikasta on juttua EES-blogissa: https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2014/12/aton-kultti-osa-5-kotka.html

Tietysti myös ruutulattia on tässä elokuvassa isossa osassa. Ainakin kahdessa kohtauksessa kiivetään portaita ruutulattiasta ylöspäin. Ensimmäinen kohtaus on se, jossa Neo johdatetaan ottamaan se kuuluisa ”punainen pilleri” eli hän siirtyy korkeammalle tietoisuuden tasolle. Viimeinen kohtaus on se, kun Neo joutuu kokemaan kuoleman ja ”henkiin heräämisen”.

Tämän symbolisista tasoista löytyy lisäinfoa esim. tästä videosta: https://youtu.be/PbLXrhtYM7Q?t=304

Monta muutakin juttua tietysti tuli taas mieleen, mutta heitin nämä nyt tähän vain esimerkkinä. Leffan alku- ja loppukohtauksia voisi esimerkiksi analysoida loputtomiin. Wake up! – kuten loppubiisissä lauletaan ja kuten Neon tietokoneen ruudullakin luki…

2 kommenttia artikkeliin ”Matrix -elokuvasta taas kerran

  1. Onko mitään yhteystietoja? voisin laittaa viestiä

    Vastaa

    1. Blogilla on väliaikainen email (saattaa tosin sulkeutua milloin vain). Osoite on palaute ja sitten miukumaukut ja blogin domain. Luen kyllä tosi harvoin tuota enkä ehdi kenellekään vastailemaan, mutta jos on joku aihe, jota ei uskalla julkisesti tänne blogin kommentteihin laittaa niin sitten voi kokeilla tota.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *