Soul – Sielun syövereissä (narrin matka)

Disney Pixarin uusin leffa (Soul) ei koskaan tullut teattereihin korona-rajoitusten takia, mutta nyt se on saatavilla levyllä. Soul kertoo samasta asiasta kuin Tarotin iso arkana. Jos aihe on lukijalle tuntematon, suosittelen lämpimästi tätä videota:

Soul -elokuvassa seikkaillaan sananmukaisesti sielunvaelluksen maisemissa eli tuonpuoleisen rajalla sekä ”esikoulussa”, josta sielut siirtyvät uudelleen maailmaan.

Leffassa on teemana myös ”kadonneet sielut”, jotka syystä tai toisesta peittyvät mustaan verhoon eivätkä pysty pääsemään traumoistaan eroon ja kulkevat ikäänkuin vain varjoina tuonpuoleisessa. Monet ovat kadottaneet luottamuksen itseensä sekä ”kipinän”, joka antaa elämälle voiman ja lopullisen sysäyksen uudelle matkalle.

Selkein tarot-viittaus elokuvassa tulee siinä vaiheessa, kun selviää, että elokuvan toinen päähenkilö (nuori / vanha sielu) on nimeltään ”22”. Niin.. tarotin iso arkana kertoo sielun matkasta ja siinä on 22 korttia.

Tarotin nolla-kortissa kuvataan nuori sielu (narri) ja sielun opas (koira). Soul-elokuvassa sielu nimeltä ”22” saa oppaakseen kissan. Tarotissa narri (sielu) on samaan aikaan ensimmäinen (0) että viimeinen (22) kortti.

Narri vastaa kaikkien tunteman pelikorttipakan Jokeria, jonka nimeä kantavassa elokuvassa nähtiin myös Tarotista tuttu asento:

Jäin miettimään olisiko koira-viittaus ollut vähän liian selkeä tähän Soul (sielu) -elokuvaan ja olisiko siksi tähän valittu sielun oppaaksi kissa? Vai onko tarkoituksella haluttu korostaa kissan symbolista yhteyttä leijonaan?

Myös elokuvan ”stairway to heaven” -henkinen mainoskuva tuo mieleen hyvin tutun symboliikan. Ruutukaappaus EES-sivulta:

Huomionarvoista on myös se, että päähenkilö (aurinkosankari) nähdään elokuvan mainosjulisteissa aurinko pään takana:

Muita ”aurinkopäitä” löytyy EES-blogista: https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/09/kansan-sankarit.html

Myös elokuvan ensi-illlan julkaisuajankohta (Disneyn stiimauspalvelussa) oli mielenkiintoinen: 25.12.2020. Melko ultimaattisen aurinkosankari-hahmon syntymäpäivä. Elokuvassa tämän hahmon nimi on Joe Gardner.

En nyt enempää avaudu leffasta vaikka olisi siinä paljon muutakin ihmeteltävää – esim. kvartetti eli neljän soittajan bändi, johon päähenkilö pääsee sisään tavallaan viidentenä (viittaus viidenteen elementtiin) ja vähemmän yllättäen mustavalkoisia pianon koskettimia pitkin (viittaus dualismiin).

Olisi kiva kuulla muidenkin esoteerisia havaintoja tästä leffasta. Ja kannattaa muistaa, että leffa on saman tekijätiimin tekemä kuin ”Inside Out”, joka myös liikkui tietoisuuden teemoissa ja sekin alkoi numerologisella viittausksella ”33 sekuntia….”.

Edit: Pari korjausta / viilausta tehty juttuun.

8 kommenttia artikkeliin ”Soul – Sielun syövereissä (narrin matka)

 1. Noissa suosituissa Rider-Waite korteissa narrin seurana matkalla on koira, mutta löytyy myös muita vähemmän tunnettuja tarot- pakkoja, jossa koiran tilalla on kissa.

  Vastaa

  1. Mihinköhän tuo perustuu? Jos siis koko koira hahmona sielun rinnalla pohjautuu Anubikseen…

   Vastaa

   1. Saattaa olla, että eri pakkojen tekijät ovat ajatelleet vain koiran yleistä symbolista merkitystä kortissa, kumppanuus ja suoja. Tai esoteeriassa tietoisuuden polulla (narrin matkalla) eläimellisestä puolestamme tietoiseksi tuleminen, luopuminen ja sitä kautta transformaatio.

    Egypti- pakassa koiran tilalla on krokotiili, joka edustaa vaaraa ja pelon voittamista. Thoht pakassa on tiikerin pentu, joka puree narrin jalkaa oikeuttaen kipua, josta narri ei ole tietääkseen. Symboloi pelkoa, jota narri ei ole vielä kohdannut…

    Anubis viittaus kortin yhteydessä taitaa tarkoittaa apua kuoleman (muutoksen) kohtaamisessa ja sitä kautta uudelleen syntymän saavuttamista narrin matkan päätyttyä 21 kortin jälkeen takaisin 0 korttiin entistä kehittyneempänä? (Transformaatio)?

    Vastaa

 2. Tuo narrin matka alkoi kiinnostamaan uudelleen hieman syvemmältä, jo vuosia jatkuneiden päivittäisten Tarot- ”harjoitusten” jälkeen.

  Rider-Waite tarjoaa symbolisen näkökulman ja työkalun omien kokemusten, ajatusten ja tunteiden tulkintaan. Silti jotain puuttuu? Numerologista yhteyttä tukiessani törmäsin esoteeriseen tulkintaan, jossa Tarot pakan korteilla on yhteys elämän puuhun (numerologia) ja astrologiaan.

  Yksi asioiden yhteydestä kertova kirja näyttäisi olevan The Book Of Thoth. Toki tiedän, että kirjan kirjoittaja oli OTO:n ”ylipappi” (Illuminati). Tästä huolimatta opettavaista pohdintaa. Universaalista näkökulmasta näyttäisi myös pieneen Arkanaan sisältyvän tarina olemassaolon luonteesta ja synnystä.

  Tarot avautuu taas vuosien jälkeen aivan uudenlaiseen merkitykseen 🙂

  Vastaa

 3. Tajusin äsken, että kuvasin jutussa hieman huonosti niitä ”kadonneita sieluja”. Nehän oli vähän eri juttu kuin se ”22” joka oli kadottanut kipinän eli syyn syntyä maailmaan. Ne ”kadonneet sielut” oli siis ihan eläviä tyyppejä, jotka oli vaan menneet eksyksiin ja siksi astraalitasolla näyttäytyivät mustina möykkyinä. Leffassahan oli hauska kohtaus, jossa yksi tällainen möykky ”puhdistettiin” ja todellisessa elämässä pörssimeklari heitti tietokoneen pöydältä ja tunsi oikeasti heränneensä elämään…

  Vastaa

  1. Jostain luin, että tässä todellisuudessa ”nukkuvat” vaikuttavat olevan tokkurassa ja ei tietoisena astraalitasolla.

   Tiedä häntä, aina kun onnistuu selkounissa tai OBE:ssa, on niin kiire kokeilla kaikkea uutta ja ihmeellistä, ettei ole ehtinyt tarkkailla ympäristöä…

   Vastaa

 4. Numerot eivät vaan jätä rauhaan, johtuu varmaan tästä Horuksen aikakaudesta…

  Miten noita 2,3 digitejä pitäisi tulkita (esim. 22, 444)? +lasku on yksi tapa, mutta, tuoko se esiin todellisen tiedon?

  Vastaa

 5. Jutussa Jaakobin tikkaat. Näyttäisi viittavan elämän puuhun. 3 pilaria. No ei siinä, mutta polku tikkaiden viitomassa suunnassa on poikkeava ”normi polkuun”, menee miekan ja käärmeen välillä…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *