Hajota ja hallitse, Suomen hallitus 8/2021

Hallituksen toiminta alkaa yhä enenevässä määrin vaikuttamaan Hajota ja hallitse -periaatteen mukaiselta operaatiolta. Esimerkiksi YLE uutisoi tänään näin:

Marinin mukaan neuvotteluiden pohjaesityksessä esitetään 80-90 prosentin rokotekattavuutta yli 12-vuotiaiden osalta.

– Pyrimme siihen, että saisimme sellaisen rokotekattavuuden Suomeen, että pääsisimme rajoitustoimista kokonaan eroon, Marin sanoi.

ja näin:

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) oli huolestunut päivän koronaluvuista ja syytti viranomaisia toimintakyvyn puutteesta.

– Olemme päätymässä jähmettyneeseen tilanteeseen, jossa toimivaltaiset viranomaiset eivät syystä tai toisesta saa päätöksiä aikaan. Emme voi jatkaa niin, että tartuntojen määrä jatkuvasti kohoaa kun rokotekattavuus ei riitä ihmisten suojeluun. Se tulee johtamaan siihen, että yhteiskunta sulkeutuu kuitenkin, Kiuru sanoi.

Kiurun mukaan nyt on aika toimia, jotta myöhemmin päästään tilanteeseen, jossa yhteiskuntaa voidaan avata rokotekattavuuden edistyessä.

Toivottavasti kaikki ymmärtävät, että:

  1. Rokottamattomat eivät aiheuta yhteiskunnan sulkeutumista vaan hallitus. Rokotekattavuudella ei ole mitään tekemistä yhteiskunnan avautumisen kanssa.
  2. Riskiryhmät on jo rokotettu, suurimmalle osalle muusta väestöstä tauti aiheuttaa vain flunssan kaltaisia oireita jos sitäkään.
  3. Jokainen joka tautia pelkää voi hakea piikit jos ei vielä ole hakenut.
  4. Vakavampiin sairastumisiin riittää terveydenhuoltokapasiteettia ihan hyvin, ihan kuten joka vuosi esim. influenssa-kaudella.
  5. Mitään perustetta yhteiskunnan sulkemiselle ei enää ole.

Tässä havainnollistava graafi facebookin puolelta bongattuna:

Tästä kuvasta varmaan jokainen tajuaa, ettei mitään syytä paniikkiin enää ole. Jos joku väittää, että nuo valkoiset ruudut (joista erittäin harvan on edes mahdollista sairastua taudin vakavaan muotoon) on syynä yhteiskunnan sulkemiseen, kehotan kääntymään ns. nuppitohtorin puoleen. Tyhmyyteen kun ei ikävä kyllä ole vielä keksitty sitä rokotetta…

Lisäys: Suosittelen lukemaan myös eilisen kirjoituksen otsikolla Lapsille vaarallinen?

Yksi kommentti artikkeliin ”Hajota ja hallitse, Suomen hallitus 8/2021

  1. Käynnissä on taistelu, joka käydään ihmisten mielissä ”turvallisuuden” ja vapauden välillä. Se tietysti hyödyntää joitain tahoja, joten homma pysyy käynnissä.

    Tarotin vastaus ”vapauspassista” näyttäisi toimivan myös tähän 🙂 https://symbolienrovio.org/blog

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *