The Village

Aloin taas kerran miettimään miten ajankohtainen The Prisoner -sarja ja siinä kuvattu kylä eli ”The Village” onkaan. Nyt ehkä vielä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Kyseisessä sarjassa päähenkilö herää kylästä, joka vaikuttaa hyvin autoritääriseltä yhteiskunnalta. Yksilöllisiä mielipiteitä ei sallita ja kaikkien tulee noudattaa tarkkaa sosiaalista mallia kaikessa elämisessä. Ihmiset kylässä vaikuttavat kuitenkin onnellisilta, vaikka kaikkea heidän tekemisiään valvotaan ja ohjaillaan ylempää. Asukkaat vaikuttavat olevan totaalisen aivopestyjä.

Kun päähenkilö yrittää selvittää missä hän on, hänelle annetaan vain suppea kylän kartta ja väitetään, että tässä on kaikki. Enempää kenenkään täällä asuvan ei tarvitse eikä tule tietää.

Kylä on myös täynnä ”orwellilaisia” totuuksia siitä kuinka ympäröivää todellisuutta ei tule kyseenalaistaa. Still tongue makes a happy life.

Sarjan eräässä jaksossa päähenkilö (Prisoner) yrittää herättää ihmisiä koomasta ja saada heidät tajuamaan, että he ovat vapaita ja voivat tehdä mitä haluavat. Lopputulos on se, että hänet valitaan ns. oppositioon kilpailemaan poliittisesta vallasta. Ihmiset jatkavat normaalia heille luotua sirkusta.

The Prisoner on vaikuttanut selvästi esim. Truman Show -elokuvan tekijoihin ja leffasta löytyykin suoria viittauksia Prisoneriin.

Suosittelen lämpimästi katsomaan molemmat oikein ajatuksella ja moneen kertaan!

Yksi kommentti artikkeliin ”The Village

  1. Tuo ”questions are a burden to others; answers a prison for oneself” on muuten todella hyvin lohkaistu. Kenties jopa paremmin kuin mitä sen keksijä on ajatellutkaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *