Joukkopsykoosi

Sakari Peltola kertoo alla olevalla videolla omia näkemyksiään vallitsevasta tilanteesta. Itse en kuitenkaan dissaisi videolla mainittua eliitti-aspektia ihan samalla tavalla. Toki tavalliset meikäläiset ovat ongelman ytimessä, mutta sen tietävät myös ne, jotka erilaisista kriiseistä hyötyvät. Ei kai kukaan usko, että media tai poliittinen ja taloudellinen ”valta” olisi jotenkin ulkona peleistä kun näin isoja juttuja ruuvataan globaalisti? Ja kai jokainen tajuaa, että maailma on täynnä ihmisiä, jotka kärkkyvät tilanteita, joista he voisivat itse hyötyä. Opportunismi, pelko, vallanhimo, elitismi, itsenäistymisprosessin läpikäymättömyys, auktoriteettiuskovaisuus… kyllä tässä sopassa on hyvin monta ainesosaa. Kokonaisuuden hahmottaminen on haastavaa. Hieno puheenvuoro kuitenkin!

6 kommenttia artikkeliin ”Joukkopsykoosi

 1. Olisi mielenkiintoista tietää, millä tavalla Sakari Peltola käytännössä haluaa meidän ”keskittyvän massaan” kuten hän videolla kehottaa meitä tekemään. Joukkopsykoosissa olevaa ihmistä ei – kuten hän itsekin toteaa – pysty järjellä ohjaamaan, koska hän ”uskoo ihan mitä tahansa, mitä hänelle sanotaan, mikä tukee hänen maailmankuvaansa”, samalla kun ”menee paniikkiin”, jos kohtaa poikkeavaa käyttäytymistä. Tämä on niin nähty ja aivan totta.

  Kun Peltola sanoo uutisten olevan ”joukkopsykoosissa olevien tekemiä” hän ei tunnu myöntävän sitä tosiseikkaa, että uutisten sanoma tuotetaan jossakin ihan muualla. Ristiriitaisesti oman sanomansa kanssa hän samalla myöntää, että nämä ”’mulkut’ edesauttavat” psykoosin kehittymistä. Lopultakin uskaltaisin siis väittää, että nimenomaan tämä muualla tuotettu uutispropaganda, johon herkät ihmiset sokeasti uskovat ja luottavat, on se voima, joka saa ihmiset sortumaan paniikkikäyttäytymiseen, ja vain syöttämällä sieltä samalta kanavalta ”vastamyrkkyä” eli rauhoittavaa informaatiota, joka kumoaa paniikin aiheuttaman informaation, paniikissa oleva väestönosa hiljalleen rauhoittuu.

  Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että uutisista vastuussa olevat ihmiset ovat syypäitä joukkopsykoosin käynnistymiseen ja sen ylläpitämiseen. Ja kuten tunnettua, uutiset tuottaa nimenomaan maailmankulkua ohjaavan eliitin mediakoneisto.

  Joukkopsykoosiin ei teoriassa tarvita ”eliittiä”, siihen riittää tarpeeksi laaja ja voimakas sosiaalinen impulssi. Mutta jos nykymaailman menoa katsoo, on aivan selvää, että tätä tanssia johtaa jokin pieni mutta vaikutusvaltainen itseään eliittinä pitävä taustavoima.

  Vastaa

  1. ”Joukkopsykoosissa olevaa ihmistä ei – kuten hän itsekin toteaa – pysty järjellä ohjaamaan, koska hän “uskoo ihan mitä tahansa, mitä hänelle sanotaan, mikä tukee hänen maailmankuvaansa”, samalla kun “menee paniikkiin”, jos kohtaa poikkeavaa käyttäytymistä. Tämä on niin nähty ja aivan totta.”

   Aivan.. tämä on niin totta. CJ Hopkins on kirjoittanut tästä myös ja hänen viimeisessä blogikirjoituksessa on hyvä vinkki miten kohdata ko. covid-kultin jäseniä.

   https://consentfactory.org/2021/09/02/the-covidian-cult-part-iii/

   Sen sijaan että lähtee turhaan loogiseen keskusteluun niin on parempi keskittyä tunteisiin. Hopkins kehottaakin liiottelemaan pelkotilaa ja käsityksiä joita covid-kultin henkilöllä on.

   Esim.
   Hän: Pitäiskö ottaa rokote? Sinä: Ei kun pitäisi ottaa neljä rokotetta.
   Hän: Tarviiko maskia? Sinä: Mielummin kaasunaamari.

   Tällä tavoin hän ehkä alkaa ymmärtää toimintansa järjettömyyden.

   Vastaa

 2. Tommoseen törmäsin 🙂 (Lähde: Yhden laki ja tietoisuuden evoluutio, Tomi Varjola, Versio 2.0 / 21.4.2011)

  ”Pelko ja viha vain lisäävät negatiivisen eliitin valtaa. Siksi eliitti ei katoa sitä vihaamalla, kuten eivät katoa oman henkilökohtaisen elämämme epäkohdatkaan. Ne vain vahvistuvat. Negatiivinen eliitti ei ole yksin vastuussa sodista, ympäristötuhoista, köyhyydestä ja muusta kurjuudesta, vaan kaikki maailman epäkohdat ovat kollektiivisesti tuotettuja. Jos oman varjopuolen annetaan kasvaa liian voimakkaaksi, näkyy se myös negatiivisten voimien kollektiivisena kasvuna. Negatiivisen eliitin syyttäminen maailman ongelmista on vastuun pakoilua. Viha on voimakasta energiaa, joka lisää kohteensa pysyvyyttä. Rakkaus, ymmärrys ja anteeksianto ovat avain epäkohtien poistamiseen. Ymmärrys ei tarkoita, että meidän pitäisi sallia esimerkiksi kammottavan väkivallan kohdistuminen elämäämme. Ymmärrys tarkoittaa, että me hyväksymme negatiivisuuden olemassaolon osana tätä kolmannen ulottuvuuden illuusiota.”

  Vastaa

  1. Olen itsekin rakkaudellisuuden puolestapuhuja, mutta täytyy muistaa, että aitoon rakkauteen kuuluu myös kyky asettaa rajoja, mikäli se on rakentavaa. Pelko ja viha ovat luonnollisia tunteita, joiden tunteminen on luonnollista ja täysin sallittua. Kyse on siitä, mitä nämä tunteet saavat meissä aikaan, ottavatko ne meidät haltuunsa ja ohjaavat meidän käyttäytymistä ilman järjen hiventä, vai olemmeko itse kykeneväisiä ottamaan nämä tunteet ja käytöksemme hallintaamme.

   Pelko osoittaa meille, että jokin saattaa uhata meitä ja turvallisuuttamme, joten silloin on analysoitava tilanne ja määriteltävä uhan laatu ja vakavuus, jotta sen mukaan voisimme sitten toimia rakentavasti. Viha puolestaan ilmoittaa meille, että rajojemme yli on kävelty, ja se vuorostaan ohjaa meitä toimimaan omalla tavallaan.

   Meidän kokemat tunteemme eivät lisää kenenkään valtaa, ellemme antaudu kenenkään vietäväksi. Valitettavasti meitä on kuitenkin helppo manipuloida ulkoapäin, ellemme itsekään osaa hallita tunnerekisteriämme. Olemme silloin ns. tunneohjautuvia. Jos sen sijaan pystymme kanavoimaan tunteemme asianmukaiseen toimintaan, meistä tulee tehokkaita ja toimeliaita, ja olemme suojassa ulkoisten vaikuttimien voimilta.

   Umpikieroja ihmisiä ei voi rakastaa terveiksi. Kierous on luonnehäiriö, joka on immuuni rakkaudelle, tai paremminkin se ei tunnista sitä lainkaan. Se uskoo vain omaan ylivertaisuuteen niin kauan kuin sillä on siihen mahdollisuus. ”Negatiivinen eliitti” saa voimansa ja kyvykkyytensä lammaslaumojen tunneohjautuvuudesta, joten siinä mielessä Varjolan lausunto pitää paikkansa. Viha ja varsinkin pelko saavat lampaat juoksemaan haluttuun suuntaan. Siksi on ihmiskunnalle elintärkeää, että kriittinen massa oppii omimaan tunteensa, yllä kuvatulla tavalla. Että säilytämme toimintakykymme ja ajatuksemme, vaikka meitä jokin pelottaisikin, ja että kanavoimme vihan tunteemme rationaalisesti ja rakentavaan toimintaan.

   Väittäisin vielä, että juuri tuo ”negatiivinen eliitti” on nimenomaan pohjimmiltaan vastuussa niin sodista, ympäristötuhoista kuin muistakin ihmiskunnan toiminnallisista epäkohdista juuri siitä syystä, että tämä harvapäinen mutta rahakas ja vaikutusvaltainen joukkio on ohjaillut sivilisaatiota haluamaansa suuntaan. Se on dokumentoitu totuus. Vastuun pakoilua on vain kääntää tosiseikoille selkänsä tai odottaa, että joku muu hoitaisi homman.

   Ja lopuksi: anteeksi antaminen jollekin, joka jatkuvasti kääntää puukkoa kyljessäsi, on pahimman luokan itsepetosta. Niin kauan kuin maailmaa ohjaavat voimat vievät meitä negatiiviseen suuntaan, niin kauan meillä on velvollisuus ja vastuu sanoa ”EI, SEIS”, ja myös toimia sanojemme mukaan. Jos ei muuten niin kirjoittamalla nettiin ja levittämällä asiallista tietoa, pitämällä yhteyttä heränneisiin, herättämällä nukkuvia ja ennen kaikkea tajuamalla, että maailma olisi hieno paikka, jos sitä ei hallitsisi pahantahtoisuus ja itsekkyys. Siinä mielessä rakkaudellisuus on tälle oikea vastavoima.

   Vastaa

 3. Kyllä, juuri näin. Onhan se selvää, että ”negatiivinen eliitti” on tämän hybridisodan takana. Tähän liittyen hyvä kirjoitus: https://oikeamedia.com/o1-164608

  Niin kuin totesit, ”Pelko ja viha ovat luonnollisia tunteita, joiden tunteminen on luonnollista ja täysin sallittua”. Lisäisin vielä, että tunteita ei kannata torjua, vaan niiden on annettava virrata vapaasti. Se mihin Varjola tuossa viittaa, liittyy hyväksyntään. Kun hyväksyy tunteensa ja hyväksyy tilanteen missä olemme, on vapaa valitsemaan tietoisesti, miten haluaa tilanteessa toimia.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *