Galaxy Quest

Katselin pari päivää sitten ensimmäistä kertaa elokuvan Galaxy Quest. Siinä oli mielenkiintoinen ”rivien välistä” luettava viittaus tosielämään. Elokuvassa esitellään Thermians -niminen kansa, joka uskoo kaiken mitä maan televisiossa kerrotaan ja he luulevat viihdeohjelmia meidän planeetan ”historian kirjallisuudeksi”. He eivät ymmärrä lainkaan käsitettä ”teeskentely” ja ”esittäminen”. He ovat kuin pikkkulapsia, joiden käsityskyky todellisuudesta ja ihmisluonteen valheellisesta puolesta on täydellisen rajattu. Heidän todellisuuskuvaan ei yksinkertaisesti mahdu se, että joku voisi olla jotain muuta kuin miltä se päällisin puolin televisiossa näyttää.

Tämä toi vahvasti mieleen ihan meidän kotiplaneetan hyväuskoisen ja auktoriteettiuskovaisen väestön sekä tietysti lukuisat päivänselvät tapaukset kuten 9/11, JFK:n murha, Apollo-kuulento-videot ja tietysti uusimpana tämä ”maailman tappavin pandemia”, jonka takia terveetkään ihmiset eivät enää voi mennä elokuviin tai uimahalliin.

Kun sosiaalisen median ja valtamedian uutisia katsoo vaikka tänään niin yhtäläisyys Thermians -porukaan on ilmeinen. Onko tässä alla olevassa kuvassa versio roomalaisesta tai sitä tuoreemmasta Saksasta tutuksi tulleesta kansallissosialistisesta tervehdyksestä?

Thermians-kansa valmiina palvelemaan.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *