Viisikko säätytalolla

Muistatteko vielä vuoden takaisen kuvan, josta kohistiin mediassa ja somessa? Myös Marin postasi sen Instaan saatesanoilla ”Tämän hallituksen työ alkoi tasan vuosi sitten.”

Tämä kuva alkoi taas kummittelemaan mielessäni, kun eräs tuttu lähetti sen sekä vapaamuurarilogon viestillä. Kiitokset kyseiselle henkilölle! Tämän kuvan ottanut valokuvaaja on varmasti (ja syystäkin) ylpeä otoksestaan. Mietitäänpä hieman siinä näkyvää symboliikkaa…

Kuten tarkkasilmäiset voivat havaita, syntyy ministeritätien varjoista tuttu kuvio portaisiin. Tai itse asiassa niitä muodostuu kolme (kaksi portaiden yläosaan ja yksi isompi alaosaan). Muutenkin sommitelma on äärimmäisen symbolinen. Jos kuvan päälle laittaa vapaamuurarien harpin ja suorakulman, jopa kuvan etualalla oleva matto menee täysin linjaan.

Portaiden alapäässä olevat pylväät vielä korostavat sitä, että kaikki seisovat vapaamuurareille tuttujen kaksoispilarien (Jachin ja Boaz) välissä. Naisten takana näkyy joulukuusi eli ns. elämän puu. Aivan kuten Tarotin Ylipapitar -kortissa, jossa nähdään taustalla Kabbalan elämän puu ja sefirat.

Jokainen joka on käynyt Säätytalolla varmaan muistaa mikä patsas tuon valokuvassa näkyvän joulukuusen yläpuolella on. Veistos näkyykin kuvassa osittain. Tässä itse ottamani lähikuva:

Kyseinen LEX/laki-veistos on saanut enemmän kuin vähän vaikutteita tarotista. Lainataan EES-blogia:

Aikaisemmin ihmettelin, että miksi lakipatsaassa on yhdistetty leijona ja Ateena. Tämä selittyy sillä, että patsas kuvaa tarotin korttia Strength (Voima). Kaikissa tarot-pakoissa kortissa kuvataan aina nainen ja leijona – kuten patsaassakin.

Voima -kortissa on tosiaan isoina teemoina voima / rohkeus sekä se, että nainen on kesyttänyt leijonan. Aika tiukkaa symboliikkaa kun miettii tätä naisministeri-katrasta. Kannattaa myös huomata, että kortin numero on 8 ja kyseinen Voima-kortti edustaa Tarotin isossa arkanassa Aurinkoa. Sanna Marin ja kumppanit julkaisivat tämän kuvan hallituksen 1-vuotispäivänä eli 10.12.2020 (joka on muuten numerologisesti myös 8).

Joulun aika liittyy tietysti olennaisesti vuoden kiertokulkuun ja ”auringon uudelleensyntymään”. Myös joulukuusi on erittäin symbolinen. Otetaan toinen lainaus EES-blogista:

Joulukuusen / joulupuun symboliikka tulee druisistisesta maailmanpuusta. Joulukuusen latvaan laitetaan tähti, koska maailmanpuu oli astronomisen viisauden ymmärtäneiden Muinaisten viisaiden symboli maapallon napa-akselille. Napa-akseli on maapallon pohjois- ja etelänavan kautta kulkeva akseli, joka osoittaa kohti napatähteä. Maan pinnalta näyttää siltä kuin taivaankansi kääntyisi napatähden ympärillä.

Mutta kuvassa on paljon muutakin mielenkiintoista. Otetaan vaikka numeroihin liittyvät seikat. Kuvassa näkyy tietysti kaikkien tuntema ”viisikko”. Heidät on aseteltu seisomaan Säätytalon viidelle ensimmäiselle portaalle. Jos heidän välilleen vetää viivat, saadaan pentagrammi eli viisisakarainen tähti. Myös joulukuusen latvassa on pentagrammi. Kuvassa naiset on vielä aseteltu niin, että kuvitteellinen pentagrammi muodostuu kolmiulotteisesti katsojasta nähden, ikäänkuin portaiden päälle levittyen.

Eikä näitä asioita nähdäkseen tarvitse edes omistaa foliohattua. Jokainen ammattikuvaaja tietää miten sommittelun avulla voidaan tehdä äärimmäisen vahvasti alitajuntaa puhuttelevia kuvia.

LISÄYS / VÄLIHUOMIO: EES-blogi muistuttaa tuon pentagrammin merkityksestä (kuva yllä): Aton-kultti – osa 28.3: Viisikko ja Order of the Easter Star

Tarkkasilmäiset muuten huomaavat, että myös tuo tarot-veistos tuolla taustalla on tehty kahden pylvään väliin. Se on tuttu teema muistakin tarot-korteista.

Mutta jos vielä mietitään sitä miksi valokuvassa on niin valtavaa 555-tykitystä… Voisiko siinä olla myös viittaus vapaamuurareihin? Otetaan kolmas lainaus EES-blogista:

Kolme kertaa viisi on mm. vapaamuurarien käyttämä esoteerinen koodi, joka tunnetaan suuren yleisön keskuudessa parhaiten Hollywoodin elokuvista, joissa puhelinnumerot alkavat hyvin usein numeroilla 555.

Mutta jos katsotaan vielä tätä viisikko-kuvaa niin mitä muuta siitä voisi löytyä? Jachin ja Boaz -pylväitä muistuttava asettelu tuo tietysti mieleen femiinin ja maskuliinin tasapainon. Vapaamuurarien kuvissa toisen pylvään vieressä näkyy aurinko ja toisen vieressä kuu. Toisen pylvään päässä on avaruus ja toisen päässä maa. As above, so below. Myös tuo symboliikka välittyy kuvasta jännästi.

Tieysti kuvaa voi katsoa myös siten, että naiset ja joulukuusi muodostavat yhden yhtenäisen kolmio / pyramidi -muodon, joka tuo alitajuisesti mieleen vahvuuden (kolmio on kaikista muodoista voimakkain).

Myös asiat, joita kuvassa ei näytetä, ovat kiinnostavia. Jos on käynyt tuossa paikassa, jossa kuva on otettu, tietää myös, että portaissa seistessään voi katsella monia mielenkiintoisia ja symbolisia kuvia…

Lisäys: Jos Tarot on aiheena uusi tai tuntematon, suosittelen katsomaan tämän videon:

5 kommenttia artikkeliin ”Viisikko säätytalolla

 1. Karman laki toimii, kun muuten ei laki Suomessa toimi

  Oikeusministeri, joka on korkein oikeusviranomainen Suomessa, on rikkonut
  – Perustuslakia
  – Yhdenvertaisuuslakia
  – Nurnbergin säännöstöä
  – Helsingin sopimusta
  – Euroopan neuviston päätöstä
  jne jne

  Nyt Henriksson sai flunssan, vaikka oli 2 x geenipiikitetty. Se on rangaistus vääryydestä. Nyt on suuremmat voimat pelissä ja jokainen saa lopulta tuomion, jonka ansaitsee. Annamaija on vakavasti sairas.

  Vastaa

 2. Noh, ei nyt sentään toivota mitään sairauksia kenellekään. Järkeä päähän sen sijaan toivon kaikille tässä ajassa eläville. Siihen voidaan ehkä vielä vaikuttaa jotenkin…

  Vastaa

 3. Saman session toisessa kuvassa Ohisalo ja Andersson ovat vaihtaneet paikkaa ja samalla käsien asentoa. Viittomien viesti on siis pysynyt samana. Voisiko joku tulkata.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *