Aivopesun historiaa

Monet tämän blogin lukijoista varmaan tietävät mikä oli MK Ultra. Mutta minkälainen on aivopesun historia laajemmin? Alla näkyvällä videolla Joel Dimsdale kertoo tästä aiheesta sekä kirjoittamastaan kirjasta ”Dark Persuasion: A History of Brainwashing from Pavlov to Social Media”.

Puheessaan Dimsdale kertoo kuinka Pavlovin eäinkokeista saadut tulokset pyrittiin aikoinaan siirtämään yhteiskunnalliselle tasolle ja tottelevaisten ja yhtenäisellä tavalla ajattelevien kommunisti-kansalaisten luomiseksi. Myöhemmin jenkkiläiset sotavangit onnistuttiin aivopesemään Koreassa. Sitten aloitettiin MK Ultra. Hän sivuaa myös Tukholma-syndroomaa ja päätyy viimein miettimään millainen aivopesuvoima on sosiaalisen median algoritmeillä.

Koronaa ei mainita kertaakaan, mutta jokainen voi miettiä miten moni tässä puheessa mainituista asioista liittyy tähän kaksi vuotta kestäneeseen tilanteeseen… Väitän että aika moni.

2 kommenttia artikkeliin ”Aivopesun historiaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *