Convoy ja Puheenaihe-podcast

Olipahan erikoinen tuo Puheenaihe-podcastin uusin jakso (video jutun lopussa). Välillä puhuttiin melkein täyttä asiaa ja välillä oltiin pihalla kuin lumiukot. Välillä oltiin poistamassa vastakkainasettelua ja jo seuraavassa lauseessa nimiteltiin ihmisiä vinksahtaneiksi ja ties miksi.

Hämmästyttävää oli myös täysi sokeus sille, että media voisi toimia myös kansalaisten etujen vastaisesti tai että sillä voisi olla muitakin intressejä kuin ihmisten informoiminen faktoilla. Välillä tieteellistä metodia ylistettiin ja välillä taas kannatettiin median propaganda-toimintaa – koska ihmishenkien pelastaminen pyhittää keinot. Ihmeteltiin myös sitä, miten ihmiset eivät ymmärrä sitä, että faktat voivat muuttua ja heti perään jo todettiin, että koko keskustelu on politisoitunutta ja kuinka esim. THL ja STM ovat arvovaltasodassa. Jne jne.

Koko keskustelua leimasi uskomaton sekavuus. Ikään kuin nämä keskustelijat eivät olisi itse tajunneet miten ristiriidassa heidän ajatuksensa ovat keskenään. Vaikka molemmat näistä keskustelijoista yritti päällisin puolin esiintyä ”Convoyn ymmärtäjänä” niin samaan aikaan vaikutti siltä, että heillä oli hyvin yksipuolinen ja värittynyt kuva koko ilmiöstä.

Matti Virtanen lähti välillä oikein kunnolla keulimaan ja hän kuvasi Convoyta ja siihen mukaan lähteviä ihmisiä näin:

Se on voimaannuttanut ihmisiä, jotka ovat irrallaan tämän yhteiskunnan valtarakenteista ja irrallaan tästä mielipidehegemoniasta. Ja irrallaan siitä mitä me täällä Kehä 3:n sisäpuolella asuvat korkeasti koulutetut ihmiset ajatellaan ja miten me tiedetään, että miten pitää ajatella. …Jos mä käytän marxilaista termiä niin meillä on Suomessa alaluokka. Meillä on ihmisiä, jotka eivät mahdu edes työväenluokkaan. He eivät ole tiedostavia ihmisiä. Heillä on ns. väärä tietoisuus. He eivät tajua, että heidän pitäisi olla työväenpuolueen kannattajia ja jäseniä. He paskat välittävät siitä. Heitä miellytti Timo Soini, koska hän ilmoitti, että Persut on työväenpuolue ilman sosialismia.

Tuon jälkeen tuli vielä jotain höpinää valkoisesta roskaväestä jne. Jäin hieman monttu auki miettimään, että voivatko jotkut ihmiset oikeasti olla vielä noin pihalla vuonna 2022? Eivätkö nämä ihmiset todellakaan ole vielä heränneet tajuamaan mitä maailmassa on tapahtumassa? Eivätkö he ole huomanneet mitä viimeisen parin vuosikymmenen aikana on tapahtunut? Eivätkö he ole huomanneet kuinka paljon valheita ja korruptiota on paljastunut? Eivätkö he ole huomanneet, että ns. eliitin epädemokraattiset valtapelit ovat kerta toisensa jälkeen osoittaneet, ettei mikään puolue aja todellisuudessa ihmisten asiaa? Eivätkö he ole tajunneet, että nykyinen järjestelmä ei ole ollut näiden ongelmien ratkaisu vaan juurikin niiden mahdollistaja? Eivätkö he tajua, että kaikkia ihmisiä ei motivoi oman edun tavoittelu varsinkaan sellaisen järjestelmän avulla, joka kerta toisensa jälkeen aiheuttaa pelkkää kärsimystä ja kahtiajakoa?

Onko tällaisilla 60-lukulaiseen maailmankuvaan takertuneilla ihmisillä niin vahva suojamekanismi omassa ajattelussaan, että he eivät yksinkertaisesti tiedosta mitä ympärillä tapahtuu?

Olihan siellä keskustelussa tosin jotain pieniä valonpilkahduksiakin. Esimerkiksi ihan keskustelun loppupuolella päästiin jo yhteisymmärykseen siitä, että salaliitoista puhuvia ei pitäisi leimata putinisteiksi tai Venäjän trolleiksi. Saavutus sinänsä tuokin, mutta ikävä kyllä siitä on vielä pitkä matka siihen, että tiedostaisi sen, ettei demareihin liittyminen maailmaa paremmaksi muuta 😀

Kirjoitukseni tarkoitus ei kuitenkaan ole tylyttää näitä keskustelijoita. Tämä oli oikein avartava ja mielenkiintoinen kokemus. Koen ymmärtäväni taas hitusen paremmin sitä miksi joidenkin ihmisten on niin vakeaa käsittää mikä niitä ”Matrixista irtautuneita” oikein motivoi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Convoy ja Puheenaihe-podcast

 1. Tossa vähän lisää Matin näkemyksiä jos kiinnostaa tai oma psyyke kestää tuonne mennä:

  https://kulttuuritoimitus.fi/kritiikit/kritiikit-kirjallisuus/kokeneen-toimittajan-teos-identiteettipolitiikasta-on-epatasainen-lukukokemus-arviossa-matti-virtasen-aaripaat/

  Valitettavasti Suomessa ja etenkin valtamedian piirissä on valtava määrä ihmisiä jotka hakevat oman maailmakuvansa hyvin suppealta kentältä ja kskustelevat vain kaltaistensa kanssa.

  Sitten he laskettelevat menemään maailman tapahtumia tuon suppean näkemyksen kautta töissään ja ovat nykyään kiukkuisia kun osa ihmisistä ei ole samaa mieltä tai jopa kyseenalaistaa tuon näkemyksen.

  Valtamedia on ihan valtavassa kriisissä ja toimittajat ovat paniikissa lähinä omien työpaikkojensa takia.

  Jos katsoo tilannetta valtamedian puolelta, niin en oikein usko että istutaan alas ja aletaan analysoimaan tilannetta.

  Tai että joku Yle järjestäisi ison media – alan keskustelun jonne kutsuttaisiin kaikki toimijat kuten Posi Tv ja MV – lehti ja oikeasti mietittäisiin asiallisesti ja analyyttisesti missä tilassa tiedonvälitys Suomessa on.

  Luulen että polarisaatio jatkuu ja valtamedian sekopäinen meininki tulee jatkumaan niin kauan kunnes levikit laskevat niin paljon, että aletaan irtosanomaan toimittajia.

  Kai se on oikeasti tällä hetkellä se järkyttävin tulkinta, että päättäjät ja myöskin valtamedian toimittajat eivät haluaisi ihmisille vapaata tahtoa päättää mitä he elämässään tekevät tai mistä tietoa hakevat.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.