Kumma Juttu is back! – Varjoista valoon

Tämä blogi oli pitkään tauolla, mutta se nousee vähitellen tuhkista feenikslinnun tavoin. KummaJuttu! tulee toimimaan jatkossakin ”ääneen ajattelemisen kanavana”, jota varten sen alun perinkin perustin vuonna 2009. Toki näiden kuluneiden 14 vuoden aikana on tapahtunut paljon asioita ja myös kehitystä monella tasolla, joka saattaa vaikuttaa siihen millä tavalla asioita käsittelen.

Tämän ensimmäisen uuden kirjoituksen haluan pyhittää varjotyön merkitykselle. Jos aihe on tuntematon, suosittelen lämpimästi perehtymään siihen.

Yksinkertaistettuna: Meillä kaikilla on julkinen, ulkopuolisille näytettävä ns. persoona. Sen lisäksi meillä on huomattavasti tietoista mieltämme laajempi tiedostamaton alitajunta, ja siellä piilevä ”varjo”, johon olemme elämämme varrella työntäneet kaikki ne asiat, joita emme halua näyttää ulospäin tai ehkä edes myöntää itsellemme. Ristiriita sen välillä mitä näytämme ulos ja mitä tiedostamatta kannamme sisällämme, voi olla suurikin. Ja se voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia joissain elämänvaiheissa – esim. ahdistusta tai muiden ihmisten tuomitsemista tai syyttämistä asioista, jotka ovat oikeasti vain osa omaa varjoamme. Tuota muihin kohdistuvaa syyttelyä tai tuomitsemista kutsutaan myös projisoinniksi.

Jos oman varjonsa pystyy kohtaamaan ja käymään itsensä kanssa syvällistä ja rehellistä keskustelua, ne alitajunnassa piilevät asiat eivät enää ole alitajuisia vaan ne tulee tietoisen mielen käsiteltäväksi ja silloin ne eivät enää pysty vaikuttamaan henkilön elämään. Ihminen voi tulla kokonaisemmaksi eikä enää ole oman varjonsa ohjailtavissa. Helppoahan tällainen varjotyö ei tietenkään ole eikä tuon työn tekemistä pysty pillereillä korvaamaan.

Nyt päättyneen kevään ja talven aikana tulin itse tehneeksi hyvin paljon henkilökohtaista varjotyötä ja itselleni sopivaksi toteutustavaksi osoittautui pitkät kävelyretket luonnossa. Suosittelen kokeilemaan!

Carl Jung oli henkilö, joka tämän aiheen parissa teki tutkimuksiaan ja hän on myös kirjoittanut paljon synkronisiteeteista – toisesta aiheesta, josta olen itsekin ollut erittäin kiinnostunut.

Lue myös: Varjoista valoon, osa 2

Aiheesta muualla:

Mielen ihmeet: Carl Jungin 4 sitaattia henkilökohtaisesta kasvusta

EES: Astro-teologia – osa 35: Helvetti

(Erityiskiitos EES:lle tämän aiheen aktiivisesta käsittelystä.)

6 kommenttia artikkeliin ”Kumma Juttu is back! – Varjoista valoon

 1. Missä on vanhat kummajuttu blogit?

  Vastaa

  1. Vanhat jutut on kyllä tallessa, mutta niille kävi pikku vahinko palvelimen vaihdon yhteydessä, jolloin kuvat katosi niistä. Tai on ne kuvatkin kyllä tallessa – yhtenä valtavana tiedostokönttinä ilman linkityksiä mihin ne kuuluu. Yritin jossain vaiheessa yhdistää kuvia manuaalisesti oikeisiin juttuihin, mutta urakka oli niin valtava, että homma jäi kesken. Jossain leffa-analyysissä saattoi olla about sata kuvaa ja niiden kaivaminen tiedostonimen perusteella oli hirvittävän aikaavievää. Siellä arkistossa on kyllä paljon juttuja, jotka haluaisin palauttaa näkyviin ja varmaan teenkin sen, mutta mietin myös, että pitäisikö tärkeät jutut kirjoittaa saman tien uusiksi 2020-luvun silmillä tarkastettuna… Se voisi olla ehkä hedelmällisempää. Onko sulla (tai jollain muulla lukijalla) mielessä joku tietty juttu, joka olisi ollut tärkeä saada takaisin näkyviin?

   Vastaa

   1. Elokuvien tarot-analyysit olisi ainakin tärkeä saada takaisin linjoille.

    Vastaa

   2. Mä yritin etsiä sitä Truman Show tarot juttua.

    Vastaa

    1. Truman Show tulee uudelleenkäsittelyyn 100% varmuudella. Olen sitä jo pyöritellytkin mielessä.

     Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *